Happy thoughts 2!

BRA SAKER IDAG:

* (egentligen igår kväll) Blivit instyrd på utgång på söndag (!) med Helen och Long Lost Jimmy, och idag fick jag veta att Even Longer Lost Adde kanske följer med. Det kommer bli så roligt, och måndag kommer bli riktigt, riktigt jobbig....:)

* Fick en grym komplimang idag av en kund: "Jag tänker på sol varje gång jag ser dig". !!!! Jag log i flera timmar.... Mer sånt!

* Min chef sa till Lilla M att hon tycker att jag skulle passa som K.A.M. Roligt! Det har hon aldrig klämt ur sig till mig....

* Bordet var rent när jag gick från jobbet, för andra dagen i rad! Jag måste ha fått i någon slags turboväxel utan jag märkt det..

* Mitt paket från Buzzador kom idag. Det innehåller en massa påsar med nya Extra-halstabletter som jag ska dela ut till mina vänner, börjar imorgon på jobbet! Kan ju vara bra att låta dem ligga kvar där till på måndag.....:)

* Inte gråa hårstrån hittade....idag heller! ;)

* Har varit och solat, och dessutom promenerat ännu en timme. Vem vet hur det här slutar....? :) Imorgon blir det nog vandring hem från jobbet igen! För er som känner mig; hur stort är inte det här?? :)

* I stort, en riktigt bra dag, än så länge!


Kram! Får se om det blir något soundtrack idag...

Dagens soundtrack

Men åh! SMART att jag tidigare ikväll drog ur modemsladden för att sätta i lampkontakten och därmed se något när jag bloggade.... Underligt att det inte funkade....:) Men, här kommer det nu i alla fall, dagens soundtrack....

 

* Delar av  "Vacker Främling", Magnus Carlsons (Weeping Willows) fantastiska:

"..vi hade tusen hemligheter
men det fanns ingen morgondag.
Vi kom från olika planeter
dom sa vi var ett vackert par..."

* Timo Räisänens "The Drug of my Choice".....
(Ni får ingen låttext, leta själva, verserna är to die for...)

* Winnerbäcks "Det vackraste världen har sett". Till mig själv...:)

"Ja hon kan vara nog så underbar
Men jag känner inte henne så det är inte så lätt att veta
när det finns så mycket kvar
Men en kort sekund det vackraste världen har sett på år och dar"


* Moneybrother, hela Mount Pleasure, utom en låt, som jag ska lyssna på någon gång, men inte nu. (känner ni igen citatet från Gladiator? :) )

För övrigt var "Born in the USA" grym att promenera till!


Glömde...

..en bra sak som egentligen hände i måndags men som jag lever på fortfarande:

* När vi skulle åka från stationen i Nyköping åkte tåget fram rätt långt på perrongen, så alla fick jogga framåt för att komma på. Jag såg en kille i drygt min ålder som hade ena benet gipsat och försökte balansera på ett ben, med kryckor i händerna, samtidigt som han försökte få upp en stor armytrunk från marken. Jag gick dit och frågade om han ville ha hjälp. Haha, han såg lite chockad ut, jag är ju inte direkt i största laget, och i kostym dessutom...
Men han tackade lättat, och jag släpade jätteväskan förbi alla vagnar, eftersom han skulle längst fram, och upp för trapporna, eftersom stackaren dessutom hade plats på övre planet i dubbeldäckaren.... Han tackade ungefär tusen gånger, och sa att jag var "Världens Gulligaste", eller liknande. Mina kära kollegor tyckte att han var supersnygg och att jag skulle så att säga "plocka hem poängen" och se till att vi sågs igen eller så, men det var ju inte riktigt min avsikt, det var bara läge på att vara snäll, helt enkelt.

Maja brukar prata om Karma, och att allt bra eller dåligt man gör kommer igen. Jag vet inte om jag tror på det, men man kan ju alltid hoppas, för då har jag kanske lite att hämta igen...

Hur som helst, tacksamheten från den där killen lös verkligen i hans ögon, och på något sätt blev JAG glad av det... :)

Just det, dessutom höll jag upp dörren till en liten kille så han kunde gå in på toaletten på stationen utan att betala 5 kr! :) Kalla mig Moder Teresa....

Happy thoughts!

Har bestämt mig för att gå ifrån mitt beslut igår, till viss del! Här kommer därför:

DAGENS BRA SAKER

* Vann namntävlingen på jobbet! :) Dock inte med Sushi, utan av misstag ihop med en analytikerkille, men, men, vinna är viktigast, och jag har lovat Sushi halva mitt pris för husfridens skull.

* Flera projekt igång på jobbet, mycket att göra, men massor av bra erfarenheter! Ska bland annat till Norge nästa vecka, och super-Maria passar Lilla Monstret, perfekt!

* Gick hela vägen hem från jobbet i Marievik, rask takt hela tiden utom en liten paus när jag mötte en gammal jobbarkompis på Ringvägen. Riktigt skönt utom att min ena fot trilskas lite sedan i lördags. Lite ironiskt, att göra illa foten medan man vandrar på moln....:P

* Helen delgav mig ett par grymma Timo Räisänen-låtar på jobbet, och nu är de på väg till mig över MSN, så schysst!

* Spontanbudade på en lägenhet imorse.  En grym 2:a.... Men, underligt nog drog säljaren sig ur mitt i budgivningen. Men, det är tanken som räknas. Ringde Notar och kollade lite på värdet på min lägenhet nu, och det blev en glad överraskning! Får se om det blir någon ny lägenhet så småningom...

* Har nog kommit fram till ett "Dagens Soundtrack", men jag måste fila lite till på det, Timo Räisänen är lite för deppig för att få representera hela dagen..

Puss, särskilt till mina tappra vapendragare, ni vet att ni ska vara tärnor alla 3 när jag gifter mig om 10 år, va? ;)

Promenad i rask takt och stora beslut

Man tänker bra när man går. Bloggen får därför nu vila ett tag då jag inte har för avsikt att ägna mig åt publicerande av annat är sprudlande tankar här.

Under tiden byts mitt soundtrack ut, och "I'm Yours" får vika sig för delar av  "Solen i ögonen" med oväntade Winnerbäck:

Vi är lördagens änglar som virvlar i stan.
Vi är dom som du hatar en söndag på dan.
Vi är dom som kan skratta åt allt som är svart
Vi är dom som har hjärtan av ädel titan.
Vi är änglar med blickarna högt i det blå.
Vi är dom som förlorar men jublar ändå.
Vi är dom som kan skratta åt allt med varann,
Vi är dom som kan gråta när ingen ser på.
Vi är gårdagens kärlek och stora i orden
som vaknar med skräck och panik under borden
Vi är dom som vill ha allt,
Vi är pojkarna som lovar tusenfalt.

Och vi har solen i ögonen och spilld mjölk överallt
Här stinker av gammalt groll
men vi har skuggorna bakom oss trots allt.

Ha det fint!

//Nina

Tur...

...att man ibland får anledning att ta fram sina gamla Marit Bergman-låtar... I övrigt hänvisar jag uteslutande till Thåströms "Fanfanfan".


Nu går jag ut, skiter i om det regnar, det lär det väl göra ett tag nu...

När jag kommer in i igen är jag mitt vanliga, sprudlande jag igen! ;)

---- 


UPDATE kl 20.24: Skiter nog i att sprudla...


Gästabud i Nyköping..

Efter långt möte med avbrott för lunch och stadsvandring i pyttelilla Nyköping är vi nu placerade i stationshuset i väntan på tåget.Här finns en gågata med affärer,så att ägna väntetiden åt shopping blev det ju inget av..

Splittrad?

Kan man känna sig som vinnare och förlorare samtidigt? Jag har gjort det hela dagen idag, förvirrande...

Dagen har spenderats på Gärdet och stan med Fredde, först för att titta på Tjejmilen, sedan för att dricka öl, och till sist var vi visst inne för att shoppa. Den där killen behöver bli av med en hel del velighet! Jag kom i alla fall hem till päronen vid 16 med ett par nya linnen och t-shirts, alltid något!

Efter hemgjord pizza och trevligt sällskap är jag i alla fall på hemmaplan igen, och inte ett dugg sugen på att göra allt det där jag HADE tänkt ägna dagen åt (tvätt och städning) innan Fredrik ringde och drog upp mig ur min alldeles för sköna säng.

Men, lite hinner jag med innan Cold Case...:)

Imorgon: Kundbesök i Nyköping, tåget går 7.05, hua!

Blog Schmog

Jag vet inte om jag tipsat om Blog Schmog tidigare? När jag fick upp ögonen för honom var han en bitter kille som bodde i Sumpan och jobbade vid Globen på något ställe han hatade. Sedan tappade han bloggsugen och raderade hela skiten (som var så roligt att jag fick ont i magen när jag läste det), men nu är han på gång igen, kär och lycklig, men med en känsla av att allt kan försvinna över en natt....:)

Ha så roligt!

Efter underbar dag...

...hemma hos Spencemeister igen. Solen sken och jag gjorde detsamma, fåglarna kvittrade och det hade inte kunnat bli bättre. Det sägs att detta blir den sista sommarhelgen i år, och blir det så blev den bra spenderad!

Skrämmande bra, fantastiskt bra. Det får vi göra om!

Uppe med tuppen! :)

Nyss urstigen ur duschen och redo för storverk. Känns riktigt bra att inte vara slut som människa, vilket brukar vara den första känslan dagen efter en utgång....

Nu jagar Spencer både mina händer och fötter som en galning,  så jag ´måste sluta skriva för en stund..mot frukostgröten!!!

Lite tidigare...

...än planerat blev det hemgång, eftersom vi alla kom på att vi hade viktiga saker för oss imorgon! :) Bra kväll, som får återberättas vid senare tillfälle, för nu ska jag ägna mig åt mitt rika inre liv (eller insidan av mina ögonlock i alla fall) i några timmar!

PUSS!

1:a perioden. Rapport.

Efter tjuvstart på jobbet med champagne vid 14-tiden fick jag och Sushi skjuts av bolagets charmigaste in till Söder. På Medis mötte Världens Sötaste Duo upp, vilket gav kvällen exakt den start jag ville, och kanske ändå inte, eftersom idén att flörta runt lite tappade sin glans en aning...

Nu, vid paus efter första perioden, är det klädbyte, skridskoslipning och annat viktigt i omklädningsrummet, innan vi ger oss ut i partydimman på nytt.

Just det! Ser också fram emot någon form av samkväm imorgon, trots lama protester från väntat håll...;)

Håll i hatten!

Imorgon är det läge på att gå man ur huse, samla vänner och bekanta, ta med hela släkten för tusan! Bege er till Söder efter jobbet, passa på att ta med kollegorna!

För nu, nu jäklar...

Nu ska Sushi och Nina, för första gången på länge tillsammans, göra det de är bäst på:

HÅLLA HOV! :)

Bered er på skandaler...


PS! Tidigare erbjudande om 10 vinflaskor kommer med stor säkerhet att vara utgånget efter fredag den 24/8. DS!

Missade...

Jaha, missade tydligen nyss något slags chans, för att jag pratade i telefon!
Vad fan!
Jag har pratat i telefon större delen av mitt vuxna liv (sant, har jobbat på en kundservice...) och aldrig någonsin missat något på grund av det! Och nu pratade jag kanske en ynka liten kvart, och får veta att den här chansen, den var minsann en på miljonen, och den är KÖRD!

Fan.

Fast, det löser sig....;)

Namntävlingen, del 2.

Jag och Sushi fokuserade stenhårt på uppgiften idag på lunchen. Mellan tuggorna av köttbullar och pannkakor skapades stora ting, på terassen med utsikt över Marieviks takåsar. Om vi inte tar hem det här är det skandal....

NOTE TO SELF: Köp prisskåp att ställa på jobbet.

Aldrig nöjd?

Idag på hemvägen funderade jag en del...

Vilken del av min personlighet är det som gör att jag ger mig in i matcher jag vet att jag inte kan vinna? Som tvingar mig att sparka på en stängd dörr, och när jag sparkat mig blodig tvingar mig att sätta mig utanför och vänta på att dörren kanske, kanske, om jag har riktigt mycket tur, öppnar sig på glänt så att jag får komma in i värmen?

Jag är expert på att sätta upp mål höga som hus...varför gör jag det? Vem var det som sa: "Om du siktar mot stjärnorna kanske du når trädtopparna"? Jag hade aldrig nöjt mig med trädtopparna....
Jag vill ha stjärnorna, annars får det vara.

Jag har bytt tjänst fem gånger på sju år. Så fort jag känner att jag kan det jag ska och inte har så mycket mer att lära, söker jag mig vidare, mot nya mål... Som tur är är jag anställd på ett företag som uppmuntrar till utveckling, men även där finns väl en gräns, och kanske det till viss del borde vara dit jag nått nu. Men jag vill vidare, på en väg som inte är självklar, som ingen testat... Och jag vill det nu!

Detsamma hemma... Jag har en superlägenhet där jag trivs och nyss har renoverat färdigt, men vill ändå röra på mig, vill inte springa på samma gamla människor i affären och trapphuset.

Nyss blev jag så förbannad på mig själv...varför kan jag inte bara inse att stjärnorna sitter där de sitter, att dörren är så stängd den kan bli, och att det för fasen är roligare att hålla hov på Mosebacke än att snällt sitta och vänta på stjärnfall?...


Back at work!

I rasande fart gick dagen efter sjukdagarna, och jag har nog inte hunnit med något alls, faktiskt...

Eller jo, vi gjorde ett lunchschema och kom fram till att vi måste sitta två handläggare på telefonen under lunchtid...i och för sig har regeln bara funnits i sisådär minst 7 år (så länge jag jobbat på företaget), men det var ju TUR att vi ägnade en halvtimme åt att diskutera det i alla fall..... Ibland undrar jag, alltså....

För övrigt går chefen på mammaledighet på fredag och jag är livrädd att avdelningen kommer falla som ett korthus och att fröken Södersessa får plocka upp spillrorna...Har fan inte tid med det, jag ska ju plugga i höst!

Just det, idag har jag också ägnat lite tid åt att införa Dagens Ord, som är ett litet mail där jag (eller vem som nu känner sig manad) skriver ner de särskrivningar eller stavfel som vår lilla avdelning tänkt skicka ut till kunder eller gäldenärer. Dagens ord var, för den vetgirige: "Fakturakopia" (som inte särskrivs) och "blomster" (som inte stavas med två M).
Tilläggas bör att överchefen (som tydligen får våra gruppmail, jag blev genast nervös över om jag hävt ur mig något extra kritiskt mot honom i det forumet...) kom ur sin kammare och klappade mig på axeln och meddelade att han "också hatar särskrivningar, fortsätt så!"). Kanske han ändå kan funka som stand in under chefens mammalediga år....? :)

Avslutningsvis om jobbdagen: Tydligen har det utlysts någon slags tävling som går ut på att namnge våra fyra nya konferensrum. Eftersom ingen tävling är för liten för att jag ska vilja vinna den tog jag snabbt reda på om det fina utlovade priset gick att dela (det gick det, så det kanske är sprit!) och bildade sedan arbetsgrupp med Sushi...Det här kommer gå fint! :)


Kvällen har ägnats åt fotbollsmatchtittande med Tommy och hans jäkligt heta kompis Erik. Tyvärr är han ju ungefär lika slampig som Tommy, så han har aldrig varit aktuell, men ojojoj... En riktig liten sockerkringla!

Nix, ska samla uppslag till namnen nu....

Big day!

Det här är stort, riktigt jäkla stort:

Idag har jag för första gången i mitt liv återanvänt en gammal sylt(okej, äppelmos)-burk till att fylla med SKRUVAR OCH SPIKAR!

Om min käre far hade tillgång till den här bloggen skulle han gråta av stolthet när han läste detta. På riktigt.


Att jag ens hade så många skruvar och spikar, och krokar och expandergrejer.... Jag behöver plötsligt en egen låda för elgrejer!! Jag är för fan inkassohandläggare, ingen jäkla elektriker!

Och allt detta för att jag fick en fin, röd, tom verktygslåda.....

Helskotta!!!

Upptäckte just att jag har 10 flaskor vin hemma! Detta är något som jag tror aldrig har hänt förut i mitt hem, och jag känner mig inte riktigt bekväm med det....


Någon som kan tänka sig att hjälpa mig att dricka upp dem??

Så jag får ordning på denna obalans i världsalltet...

I'm yours...

Lyssnar för kanske miljonte gången på Jason Mraz mästerverk "I'm yours" och slås som vanligt av att den funkar i varenda läge, varje tid på dynget, oavsett väder, oavsett känsloläge. Den är bara så...fantastisk.

Fantastisk är för övrigt ett ord som börjar bli lite utslitet. Dock kan jag fortfarande inte komma på något mer passande.

Muntrare....

Var ute en sväng och andades lite, efter två dagar inomhus, skönt! Passade på att hämta ett par paket som hade kommit, och ställde ner lite grejer i källaren, känner mig nyttig och duktig nu! :)

Paketen var dels mina nya glasögon, beställda från favoptic.com, jag beställde det dyraste man kunde (nedslipad glastjocklek eftersom jag ser så jäkla illa) och ändå blev det bara 1145 kr!!! Helt ofattbart, och jag är grymt nöjd! Måste dock säga att tjockleken ändå inte är lövtunn, så jag undrar hur de skulle sett ut om jag INTE gjort det där tillvalet....:)

Dessutom kom ett paket från H&M med linnen, blusar, kofta, jäkligt trevligt! Det känns som julafton, utom det lilla kruxet att man får betala för kalaset, förstås... Ungefär som om man inte gått back de senaste jularna också! :)

Nej, om man skulle försöka få i sig någon mat... Har varit sugen på kinamat ett dygn nu, men det är för långt att gå, så det får nog bli något annat..

Ännu en dag på hemmaplan...

..men nu får det nog vara nog! Blir stressad bara jag tänker på högarna som antagligen växer på jobbet just nu.. Nej, imorgon får det allt var slut med det här!

Nu, dusch.

Än så länge ingen vidare munter dag...

..förutom upplivande tillrop under morgontimmarna. Men än har inte hoppet om uppmuntring lämnat mig! :)


Mot köket...

UPDATE: Jodå, lite muntring minsann!


Fler frågor...

Hittade fler, och lite roligare frågor, som jag tänkte roa mig (och er) med:

Pratar du fortfarande med personen du kysste senast? 
Ja, det hoppas jag!
Vilka vitaminer tog du när du var liten?
AD-droppar och enomdan-tabletterna minns jag.
Vad åt du senast?
Piroger och tomat/basilikasallad hos päronen
Har du fått någon komplimang idag?
Mm..
Har du varit med i en rättegång?
Ja, men bara som åskådare
Är du polare med grannarna?
Nej, vi hälsar, men inte mer.
Vilka språk pratar din mamma?
Svenska bara.
Vilka länder har du bott i?
Sverige och Spanien
Senaste piercingen?
Naveln, ett halvår efter tungan.
När åkte du bil i mer än 15 minuter senast?
Det borde väl ha varit till eller från landet.
Gay?
Nix, förutom några hångel på krogen i tonåren, av exhibitionistiska skäl..
Har du däckat/spytt för att du druckit?
Både och, tyvärr.
Har du något husdjur?
Världens bästa Spencer
Har du täckt någons hus med toapapper?
Haha, nej.
Har du varit på stranden?
Miljoner gånger, bodde vid en i Málaga.
Minns du dina/din musiklärares namn? 
Hmm, Nordwall, men inga fler.
Hur bra är din syn? 
Haha, jag är nästan blind, minus 7 på åtminstone ena ögat. Linser räddar mig..
Har du varit på ett party?
För många...
Skulle du kunna tänka dig att simma med hajar?
Fy fasiken, aldrig i livet!
Vad skulle du säga om jag sa att jag var kär i din bror?
Om du är perfekt, snäll och brunett samt inte hette Sushi skulle jag tycka det var okej. ;)
Har du varit utomlands?
Ett gäng gånger, men bara inom Europa.
Vilket är det bästa bröllopet du varit på?
Sofie och Roberts var superroligt, Myran och Rosies var det mest rörande. Ser fram emot Maja och Mickes!
Skulle dina föräldrar bli arga om du blev avstängd från skolan pga slagsmål?
De hade blivit galna...
Var är dina syskon just nu?
Lillebror är hos päronen över helgen, åker tillbaka till militären imorgon bitti.
Vad var den senaste drömmen som du minns?
Haha, intim och mysig, men inget för små bloggläsares känsliga ögon. Innan dess drömde jag att jag åkte golfbil med Calle Shulman...
Vem ringde dig senast?
En fantastisk människa och vän.
Vilken tid gick du upp imorse? 
9.30 tror jag... Första gången..
Vad ska du göra i helgen?
Vet inte riktigt, glädjas åt att lönen kommit?
Vad står det i det fjärde smset i din inkorg?
"Lägerchefen, nu har Hugo jiingiblondinen på rummet" :)
När var du riktigt sjuk senast?
Var dunderförkyld på lägret i somras.
När såg du en kändis senast? Vem var det?
Kanske alla på schlagerkvällen på Pride?
Vad finns i din bakficka?
SL-kortet
Har du färglinser?
Nej, men vill ha bruna, det vore schysst att testa.
Vad gjorde du klockan 2 inatt?
Hmm, var ute på krogen och ägnade mig åt vänskapligheter
Vad är det första du gör på morgonen?
Gosar lite med Spencer innan jag rusar in i duschen.
Vad ska du göra efter det här?
Se Cold Case på TV, sedan sova.

Gårdagen...

..blev efter mycket om och men mycket trevlig. Fantastiskt trevlig, faktiskt..

Efter att ha stapplat ner till Slussen i mina nya utbrotts-pumps eftersom alla bussar var inställda på grund av Midnattsloppet blev det en tur till Knivsöder för öl och kul umgänge. Med tanke på att vi ville undvika Kvarnen för allt i  världen var det dock lite underligt att vi hamnade på ett ställe som hade kunnat blandas ihop med ovan nämnda ställe, även av den rutinerade.

Dagen idag har ägnats åt stämsång, utövande av telefonterapi (jag ber er respektera doktorns telefontider), middag hos päronen samt nu lite gos med mannen (eller katten) i mitt liv.

Glömde berätta...

..att jag tog pennkjolen och pumpsen till jobbet idag. Fick höra allt möjligt, att jag var lång, snygg samt att jag såg ut som en flygvärdinna alternativt business woman. :)

Roligt var det i alla fall, även om jag kände att jag trippade som en kinesiska med snörda fötter ibland. Korridorerna på jobbet är verkligen PERFEKTA att övningsgå i! TIll råga på allt har de heltäckningsmattor, så om man ramlar gör det inte ont! Bra att komma ihåg inför framtida jobbpubar! :)

Frågestund

Hittade en frågehög som jag tänkte roa mig lite med så här "miss i nassen" som Pappa skulle uttryckt det.

Vilken svordom använder du mest? Fan
Äger du en iPod? Japp, en vit Nano som jag fick att världens bästa lillebror för ett par jular sen.
Vilken tid är din väckarklocka inställd på? 06.25, men jag snoozar till 6.55...
Använder du flip-flop's även när det är kallt ute? Nä, använder dem knappt alls...
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Åh, jag blir kass på kort (min fantastiska personlighet kommer inte fram i platt format....), jag fotar således hellre!
Vilken var den senaste filmen du såg? På bio var det Die Hard 4.0, I like!
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? Större lägenhet med plats för många par skor....:)
Har någon någonsin kallat dig lat? Japp, en f.d. kollega kallade mig (inte in my face) "en lat jävel". Helt omotiverat, självfallet. Jag är inte lat. Inte på jobbet i alla fall. Fast, jag har i och för sig anhållit om att få en sparkcykel för att palla med de lååånga korridorerna...
Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare? Inte medvetet, men vissa hostmediciner somnar man ju rätt hårt av...
Vilken CD ligger i din CDspelare just nu? En gammal Kent-platta, blev inspirerad för någon vecka sedan.. I Ipoden shufflar jag hej vilt...
Föredrar du vanlig eller chokladmjölk? Iskall lättmjölk, tack!
Tror du folk pratar bakom ryggen om dig? Förmodligen. Comes with success....;)
Tittade du på tecknat när du var liten? Självfallet, mycket Tom & Jerry bland annat.
Äger du några band T-shirts? Nix, inte min grej..
När flög du senast? I juni, till och från Lissabon
Har du gråtit offentligt? Oj oj, på bröllop, begravningar, bio och en gång på Patricia, men det är preskiberat....:)
Vilka gör du, önskningar eller planer? Mest planer, planera är kul!
Försöker du alltid lära dig nya saker? Ofta, faktiskt. Vill kunna allt! Så jag kan besserwissra med mina kunskaper! ;)
Vill du ha några tatueringar eller piercingar? Har två piercingar som jag har haft i 10 år men inte kommit mig för att ta ur, i tungan och naveln, tatueringar får vara.
Vad har du med dig in på bion? Brio, popcorn och Cola.
Gillar du att flyga flygplan? Nja, jag tycker det är pisstråkigt, har flugit mycket ensam, så jag försöker mest sova bort tiden
När sov du senast på golvet? Hmm, minns inte, men jag kan somna i stort sett överallt, när som helst.
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? Klarar det mesta utan sömn, om det är under begränsad tid. Om jag jobbar en hel vecka behöver jag nog i alla fall 5-6 timmar.
Äter du frukost dagligen? Nja, oftast. Fralla på kontoret på vardagarna, och långfrukost hemma på helgen om jag inte sover bort hela dagen eller har bråttom iväg.
Brukar /brukade du hamna i trubbel för att prata på lektionerna?Ibland, tror jag. Fast jag var rätt smörig mest...:)Vilken är din favoritfrukt? Vattenmelon. Är det en frukt?
Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? Nja, det skiftar. Oftast väljer jag det lättare alternativet, men "lyxar" också en del och unnar mig kakor, godis och Ishavsröra....mmm....
Hur gammal blir du nästa födelsedag? Hu! 28...
Tror du på liv på andra planeter? Jag antar att det vore lite övermodigt att tro att vi är ensamma!
Vad var det sista du åt? Vattenmelon, en hel skål!
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? Du har ju i alla fall en jävligt snygg lägenhet...;)
Skulle du någonsin hoppa fallskärm?Nej fy fan! Höjdrädd....
Sover du på sida, mage eller rygg? På alla möjliga sätt, men helst på någon ANNANS mage! ;)
Tycker du om att krama folk? Är väldigt fysisk med folk jag känner, men gillar inte "jobbkramar", typ när man säger hej då inför helgen. Känns jäkligt onödigt...
Skulle du säga att du är trendig? Nja, ibland, men mer klassisk tror jag.
Vilken är din favoritkaraktär i Star Wars? Yoda. "Do or do not, there is no try"
Stör det dig om någon säger att de ska ringa och inte gör det? Det beror ju på vem det är..
Vilka böcker har fått dig att gråta? Alla typer av farväl gör mig gråtmild, om det så är någon som ska åka på semester eller som aldrig kommer tillbaka...
Vad är du allergisk mot? Inget, men för mycket fett i mat mår jag inte bra av. (men äter det ändå ibland...)
Får du dåligt samvete efter att du ätit kött? Nix, uppvuxen med hemslaktat kött från vänners Skånegård, det är naturligt..
Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat? Johan, har jag hört. Kanske det som har skapat min konstiga "Johan"-hang up...

Det löser sig...

Fått inbjudan till utgång med Favvo-Tommy med flera, men nu är jag för trött och anti....

Aldrig nöjd. :)

Fredagen den 17 augusti..

..börjar sakta men säkert gå mot något jag absolut INTE hade tänkt att den skulle bli.

En hemmakväll.

Ofattbart.

Ska man behöva se Shrek nu alltså? ;)

rapport...

McDonalds i Slussen har okej toaletter..:)På väg tillbaka hem nu,men var så upprörd medan jag väntade på Helen att jag var tvungen att köpa två par skor för att lugna mig.Sånt borde väl räknas som förmildrande omständighet och inte ens räknas med i månadsbudgeten?Eller?

Vad har jag gjort för att förtjäna detta?!

Kommer hem,jäkligt kissnödig,men hittar inte nycklarna..Helen upplyser mig per telefon om att de prydligt ligger där jag lade dem,på jobbet,.. Så nu får jag promenera ner till Slussen dit hon kommer om ett tag,suck!Till råga på allt messade Fredrik precis och ställde in vår after work idag!Va fan!Kan nån bara rädda mig nu,tack?Jag behöver en toalett och alkohol!Helst i den ordningen.

Rivmärken??

Upptäckte just att jag har rivmärken på ryggen.

Synd bara att det är Spencer som gjort dem..:)

Övningsköra är för lantisar...

Funderar på att ta med mig ett par extra skor till jobbet imorgon.

Kanske inte låter så konstigt, många har ju inneskor. Men jag ska ta med dem för att övningsgå.

Jag har köpt ett par jäkligt snygga svarta pumps, men klackarna är mycket högre än jag haft på åratal, och jag vill inte göra bort mig första gången jag har dem ute, och min lägenhet är för kort (!) för att öva i, så det får bli korridorerna på jobbet. Jag kommer LÄTT bli utskrattad. Eller utittad, för jag tänkte inviga min nya pennkjol imorgon. Den och klackarna kanske blir mer än gubbarna fixar. Måste kanske tänka om. Men OM jag kör på det är jag ju fittad och klar (så att säga) för att gå direkt ut på krogen efter jobbet, och bara det kan ju göra att det är värt det!

Åh, varför kommer jag aldrig i säng de här senaste dagarna???!!! Är nätet knark?

Nina - ny Mat-Tina??

Har för andra gången på tre dagar lagat middag, och med det också ordnat matlåda till imorgon. Kan inte bestämma mig för hur det här påverkar mig, mina lunchkompisar på jobbet kommer undra om jag undviker dem, och min diskho hemma kommer aldrig bli sig lik igen.. Är det meningen att det ska stå grejer i den??

Under min exkursion i köket upptäckte jag också att jag efter att vi flyttade åt Mormor har extremt mycket kryddor hemma. Allt från gurkmeja via muskotnöt till mynta trängs i kryddskåpet, men vad ska jag med allt till, och varför tog jag hem dem??

En  annan iakttagelse jag gjorde var att jag inte hade köttfärs hemma, men däremot Quorn! Varför har jag quorn, jag är ju inte vegetarian! Vad tänker jag egentligen när jag handlar mat, är frågan? Jaja, den funkade dock att äta, i Ninas (pappas) specialköttfärssås med fullkornsspiraler eller nåt till.

Och så en sista skräll: Idag har jag använt min pyttelilla mixer (tänk Magic Bullet-kopia) TRE (3!) gånger! Först för att hacka lök (det blev lökmos), sedan till parmesanen (ostmos) och till sist till min dagliga fruktdrink (blåbärsmos). Jag säger bara det, den där mixern har förändrat mitt liv!

Seinfeld som godnattsaga...

..innan jag ska hoppa i lådan!

Hysteriskt på jobbet, ofattbart mycket som rasar in och där får jag stå med händerna över huvudet och försöka att inte drunkna i alla mail, papper, telefonsamtal... Hann i alla fall med lunch med Helen idag, jag hade för en gångs skull gjort matlåda (fiskpinnar, potatismos, remouladsås), på taket på jobbet, riktigt schysst, vi ser ju aldrig varann där, känns det som!
Satt kvar på jobbet tills hela kontoret släcktes ner, det kändes som om det kanske var en hint om att gå hem, men så var det nån jäkel som hittade lysknappen, så jag blev kvar en timme till...

Blev bjuden till öl på tvenne platser på Söders Höjder, men drack choklad med mjölk ur maskinen på jobbet istället för öl ur maskinerna på Medis... Vet inte, men det känns inte som om mina prioteringar är klockrena.

Upptäckt nyss en ny dålig sak med att vara i princip blind: Hade just tagit ut linserna när jag tappade ett piller på badrumsgolvet. Försökte hitta det, men det var ju lönlöst när jag knappt såg golvet... Fick en jobbig inre bild av Spencer, ätandes pillret varefter han faller i något slags koma... Så, det blev till att springa ut och hämta glasögon och krypa på golvet...:) Pillret upphittat, lugnet återställt.

Förresten fick jag höra på Apoteket vid uthämtandet av ovan nämnda piller att jag bör använda flourtandkräm när jag äter dem. VA?? Vem använder INTE flourtandkräm år 2007? FINNS det överhuvudtaget annan tandkräm än den med flour? Möjligen för 2-åringar då, kanske... Underligt uttalande...

Nope, om man skulle avrunda socialiserandet på MSN och knyta sig. Det är ju en dag imorgon också, sägs det.



Oj oj, nedräkning, åt fel håll!

Imorgon vid 12-tiden börjar jag jobba igen, efter 4 alldeles för korta semesterveckor. Jag brukar faktiskt, sjukt nog, längta tillbaka till jobbet sista semesterveckan, men icke-sa-Nicke, inte i år!
Har funderat lite på varför, och kommit fram till att min avstressningstaktik i år kanske inte var den bästa:

Vecka 1: gick upp 7 varje morgon (läger)
Vecka 2 + 3: gick upp 9 varje morgon (plockade kottar på landet)
Vecka 4 (nu): sover i stort sett hela dagarna, helt slut.....

Måste göra en bättre plan till nästa år, typ vända schemat helt eller nåt...

Idag har äntligen fått upp nya tv:n på väggen, riktigt bra blev det! Därefter middag hos päronen samt avvinkning av FN-arbetande lillebror, och till sist lingonsaft hos Helen, mkt trevligt!

Nu kollar jag på en fantastiskt dålig film med Tori Spelling i väntan på Cold Case, som man i alla fall alltid kan lita på!

Kram!

Pust och stön..

Kom hem för ett par timmar sen efter att ha ägnat hela dagen åt att flyttpacka samt -städa i lillebrors lägenhet. Han hade förstås inte lyft ett finger när jag dök upp, så efter ett smärre utbrott var det ju bara att kavla upp ärmarna...

VI blev i alla fall klara till slut och firade med att äta kräftor hos päronen, jäkligt schysst! Nu är jag helt slut så det blir sängen för att orka upp och luncha med Tommy imorgon. Fasen vad härligt att jag har en semestervecka kvar!!! :)


Natti!

Trädgården!

Nyss hemkommen från Trädgården, ett grymt ställe som jag verkligen måste tillbaka till, trots att det ligger på Kungsholmen och inte på Söder....

En av Jonas kompisar som var där jobbar på Rikskrim, ofattbart tufft, jag försökte pressa honom på allt om mordutredningar och terrorister. Med tanke på kjudnivån (de spelade Magic Numbers, kors i taket!) och alkoholmängden vet jag inte riktigt hur mkt jag fick fram, men ändå...

Nu MÅSTE jag sova, ska flyttstäda med lillebror imorgon, jihoooooo......


Puss och godnatt!

Lite lurig...

Kan man säga "lurig" om salongsberusning egentligen?? Ingen aning, men det känns så iaf. Som om jag är salongsberusad alltså. Var ute på galej med en massa gamlingar, bl.a. Mamsen och gudmor. Trevligt! jag försökte styra upp någon form av utgång med vännerna efteråt, men varenda kotte var hemma och gosade med respektivar (ja, vad heter de i plural då??) eller var på Sandhamn, eller skulle upp tidigt imorgon... Suck! Så, jag fick gå hem alldeles för tidigt, med massor av outnyttjad alkohol i kroppen, för jäkligt är vad det är!

Har förresten bokat in lunch med lite jobbarkompisar imorgon. Farligt att hälsa på jobbet när man har semester, jag vet, men jag måste kopiera lite grejer (synintyg, ska fixa nya glasögon så att jag ser något även när jag inte kan ha mina kära linser, börjar bli jobbigt att snubbla på väg till toan om nätterna...), så jag får helt enkelt gå dit, kopiera och se glad ut, undvika att titta på mitt skrivbord, och sen gå därifrån. Sommarjobbaren Tommy sitter by the way vid mitt bord nu, igår fick jag ett mms där han stämplat med min namnstämpel på en apelsin.... Vet inte hur jag ska tolka det; men jag tyckte det var rätt sött, faktiskt!

Förresten, nu kom jag ihåg en grej som jag förträngt; när jag bodde i Malaga så kallade vi eventuella bortamatcher osv för att "uppdatera". Exempel: "Igår träffade jag Patrick och uppdaterade". Jag har egentligen ingen aning om vad vi menade, men det kan kanske vara så att man uppdaterade sin "lista"??  Inte för att jag hade någon, men....
Anledningen till att jag plötslkigt minns detta är för att förra stycket fick mig att komma ihåg att min kära lilla vän Helen ett tag kallade samma övning för att "kopiera", även det oklart exakt varför. Men det är rätt kul med kodord, eller hur!? Oj, alldeles för långt inlägg. Jag skyller på spriten, och att jag kanske hör golvet knarra om jag slutar koncentrera mig på annat...:)

Natti!


Rapport...

Jag överlevde natten, och imorse knakade det lika mkt igen, så jag antar att det inte var några spöken. För spöken jobbar väl inte vid 9.30 på morgnarna??

Ringde brorsan, som på grund av nattbesöket inte ville att jag skulle dyka upp ens vid 12, så han skulle fixa packningen själv. Lycka till, säger jag, han kommer aldrig hinna...

SÅ, nu har jag i alla fall hela dagen fram till 16 ledig. Sedan ska jag möta Mamsen för tur på Söder och middag på Medis eller i krokarna..trevligt!

Nu: dusch och disk!

Hemma igen..

...från landet. Känns rätt okej, utom att tvätten på något sätt förökat sig till omänskliga mängder medan jag varit borta! Har ägnat kvällen åt det lilla roliga bestyret, samt åt att uppdatera mig på alla jäkla nätsidor jag blivit beroende av på sistone..

Har fotat en del den senaste tiden, ska försöka lägga upp lite bilder imorgon (om jag hinner eftersom lillbrorsan kräver flytthjälp på dagen). Förresten, trodde att jag skulle till honom vid 10 eller så, men så slängde han ur sig att han nog skulle ha sällskap inatt, varför lunchtid passade bättre!!! QUE??!

1. SÄLLSKAP??! Vem, och varför visste inte jag om detta??
2. Om han ska ha hjälp får han väl för fan anpassa sig?!

Men, eftersom jag är världens snällaste storasyster sa jag: "Åh, trevligt, då kommer jag förbi vid 12..."

För övrigt kan jag inte koncentrera mig på att skriva mer nu, för parketten i hela lägenheten knarrar plötsligt så jag inbillad mig att det är någon tidigare ägare som kommit för att spöka... Fan, nu skulle JAG haft sällskap! Blir till att sova med tänd lampa...

Natti!


RSS 2.0