Så där dålig igen...

..på att uppdatera här. Har noll inspiration och känner mig bara uppstressad över alla måsten. Måste jobba, måste plugga, måste hålla kontakten med familjen och med vännerna. Måste äta och städa, hålla koll på almanackan och på mailen.
Funderade en kort sekund på att anordna något slags födelsedagsfirande, men det går bara inte. Förresten täcktes två av de möjliga datumen idag av annat firande, anordnat av folk som har tid, uppenbarligen.

Det enda som känns riktigt lockande nu är faktiskt tränandet, som enligt tidigare plan ska starta imorgon. Vi får se hur det går!

Dagen har, förutom städning och plugg, ägnats åt middag med familjen och fika med Tommy. Päronen var förstås bruna och jäkliga efter sin vecka på Kreta, men trots det var middagen trevlig! ;)

Nu är det dags för lådan, jag måste verkligen sova om jag ska klara min mötesproppade dag imorgon!

På väg till födelsedagsmiddagen på Clas på Hörnet efter trevligt f%F

På väg till födelsedagsmiddagen på Clas på Hörnet efter trevligt förortsfirande. Känner mig duktig (och fattig) efter inhandlande av träningskläder. Får se om de invigs redan imorgon. Är dock inte helt frisk än så jag vet inte om det är så bra.Men om man tar det lugnt kanske?

Under cover...

...efter mycket trevlig kväll!

Fredde och Söt-Erik (en av två när jag tänker efter) dök upp efter ett tag och förgyllde tillställningen ytterligare!

Nu måste jag sova, fullspäckad dag imorgon med inköp av träningskläder på förmiddagen, 2-årskalas på eftermiddagen och födelsedagsmiddag med Äpplet på Clas på Hörnet på kvällen! Tur att jag har en bra almanacka!

För övrigt händer det mycket konstigt runt exet just nu. Förhoppningsvis hinner jag skriva om det imorgon.

Dessutom har jag en känsla av att något bra är på väg att försvinna ifrån mig. Men hur stoppar man en vind som vänder åt annat håll? Hur hindrar man regnet från att falla?

In i dimman!

På väg från jobbet efter några stärkande glas vitt. En kollega som ska gå vidare på karriärens gropiga väg ska firas av, och detta ska tydligen ske med start på en restaurang i min krokar, på Götgatan. Jag minns inte vad stället heter, men det var "Axel" eller "Axeln" eller något liknande. Därefter räknar jag med att det blir drinkar och skratt hela kvällen.

Riktigt kul!

Rapport kommer om eventuella skandaler och missöden...

Ingen inspiration ikväll...

Men den brukar ju infinna sig efter sänggåendet, så ge inte upp än!

Kanske byter plats igen?

Idag kom vi fram till på vårt avdelningsmöte att jag ÄNTLIGEN ska få byta bort min motorvägsplats på kontoret. Varenda kotte på kontoret går nämligen förbi mig, hänger lite vid mitt bord eller står och pratar bakom min stol.

Inte bra.

Nu får jag en bättre och trevligare plats vid fönstret. Dock längre ifrån en av mina favoritkollegor, vilket är trist, men att jag inte sitter mitt i en korsning känns viktigare.

MEN!!! Idag hade jag ett samtal med vår marknadschef och berättade om min plan på att bli K.A.M. Samtalet gick superbra så vi får se var det hamnar.

Kanske jag får byta plats inom kort igen? Hoppas kan man ju...:)

Nu jäklar!

image92

Kortet inhandlat. Jag fixade grymt bra avtal åt oss och jag och de tre kollegorna som ordnade träningskort idag känner oss sjukt nöjda.

Nu är det bara själva träningen kvar...

Inatt gick jag över något slags hostgräns och försökte stävja detta%

Inatt gick jag över något slags hostgräns och försökte stävja detta genom att ta en slurk av min superstarka hostmedicin som jag blir helt slut av. Medicinen hjälpte men nu sitter jag på tunnelbanan och ser allt genom en dimma... Hög volym i lurarna och låtar som Dancing in the street och We will rock you håller mig på rätt sida av sömn/svimning, än så länge...

Vår??

Jag upptäckte just att jag fått något mail om HM:s vårkatalog som jag visst alldeles snart kommer att få hem.

VÅR???

Jag har för tillfället ångest över att jag tre vinterjackor hemma och att jag inte kan bestämma mig för vilken av dem jag ska behålla.

Jag behöver inte det här.


Idol nästa?

Upptäckte just av en slump att min röst, nu när jag är förkyld och hes som efter en whiskykväll med grabbarna, passar utmärkt till Timo Räisänens musik! Jag liksom gnisslar i ton med honom. Underligt.

Imorgon sker det.

Efter jobbet imorgon ska jag, Rödluvan, Fridolin och ännu en kollega trilla ner till World Class och binda upp oss till ett helt jäkla år av svett, tårar och skoskav. Känns inte helt hundra.

Mitt och Fridolins mål är en antydan till rutor på våra nu ganska "gosmjuka" magar.  Måste kolla med Reza om det är möjligt eller om det är lika bra att lägga ner direkt.

Men mål är bra. Jag gillar mål. Och tävlingar. Och om det är en tävling mot mig själv borde jag inte förlora. Eller?
För ska jag förlora, då vill jag inte ens ge mig in i tävlingen.

Materialsport?

Äpplet brukar säga att allt går att göra till en materialsport (i hans fall FN-tjänst),bara man vill. Jag tror inte ens att man behöver anstränga sig när det gäller gym- / gruppträning,tyvärr. Är redan vilse bland andande byxor och sportbh:ar, och jag har inte ens anmält mig till gymet än!

Dansbingo??

Såg just en banner med Brottar-Martin. Han gör reklam för Svenska Spel tror jag att det är, genom att göra fåniga 60-talsmoves ute i min skärmkant. Det ser riktigt jävligt ut. Varför kan han inte inse när det är dags att tacka för sig och göra det han är bra på istället? Och behålla det han har kvar av värdigheten efter Let's dance.

Nej då, göra "peka mot stjärnorna" ute i min skärmkant, det är värdigt, det.

Det här är stort. Riktigt jäkla stort.

Med två år av övertalning kryddat med fyra PT-pass, fri solning och en fantastiskt mysig träningslokal har min vapendragare RezaWorld Class Liljeholmen lyckats med det ingen annan klarat: Att få mig att seriöst överväga att börja med något slags organiserad träning.

Oj.

Vilse på Karolinska. Om inte något av alternativen känns rätt,vad g%

DSC00468.JPG
Vilse på Karolinska. Om inte något av alternativen känns rätt,vad gör man då? Ringer en vän?

Upptäckte ikväll att jag visst blivit "tagged" på ett foto på Face

Upptäckte ikväll att jag visst blivit "tagged" på ett foto på Facebook. Det är dessutom inte vilket foto som helst,utan det enda (vad jag vet) på mig och exet. Till råga på allt kvällen då vi träffades. Spännande,så här ett halvår efter... Jag vet inte om jag gillar Facebook.

Ut på äventyr!

Jaha, nu blir det till att ta fram Reseplaneraren på sl.se igen...

Imorgon efter lunch ska jag till Farbror Doktorn. Men inte på rätt sida om stan som jag brukar utan på Karolinska! Jag vet inte ens var det ligger! Jag tror att det är slutstation för någon av bussarna som går förbi här på Söder...

Nej, det blir till att ägna sig åt lite undersökande verksamhet.. Tänkte i alla fall försöka ägna den lilla turen förbi stan åt shoppande åt ett par småkottar, samt kanske fika med en vän!

Sådär!Jag skruvade lite och drog ner kylan lite till,och då började%

Sådär!Jag skruvade lite och drog ner kylan lite till,och då började den låta så där hemtrevligt igen. Otroligt vad händig och teknisk man blir av att bo ensam några år! Nu ska jag bara förstå hur man pillar tillbaka spaceknappen som jag pillade bort från datorn i förrgår också...
Natti!

Min kyl/frys tystnade just.Eller,jag tror i alla fall att den gjorde det

Min kyl/frys tystnade just.Eller,jag tror i alla fall att den gjorde det,för nu är jag osäker på om den BRUKAR låta... Det lyser i alla fall om den,vilket väl bör båda gott,men kanske det lyser om kyldelen även om t.ex. frysen är av?Nej,nu måste jag upp och kolla igen,jag vill inte ha översvämning i köket över natten!Vem ringer man mitt i natten om sånt här??Inte 112 i alla fall...

Ytlighet vs. Mänsklighet?

Med överseende för inlägget nedan måste jag bara få ösa ur mig lite ilska.

Det är så otroligt mycket yta överallt! Jag menar då inte att folk bryr sig om hur de ser ut, tycker om att gå på krogen eller att shoppa. Det är helt okej, och det gör jag ju mer än gärna själv. Men när det går till överdrift, när ett hårstrå som ligger fel eller att sminket inte ser ut som det gjorde imorse plötsligt är viktigare än allt annat, då blir jag trött.

När Top Model är viktigare än ett samtal med någon man tycker om.

När "rätt" lilla klänning är viktigare än att vara varm om vintern.

När en meningslös kväll i soffan vinner över en vän som behöver tröst för att det är för jobbigt att ta sig i kragen.

Då blir jag trött.

Ironi?

Kan det kallas ironi att jag idag budat på en plattång? Eller bara onödigt?

Studentsessan?

Efter ytterligare två kapitel och genomfört prov lämnar jag nu skolböckerna för idag. Det är faktiskt riktigt kul att plugga och framför allt att upptäcka att man KAN!

Nu blir det musik, tvätt och mat, och kanske en ansökan till den där tjänsten....:)


Mycket bättre idag!

Läsningen går som en dans, frukosten smakade faktiskt någonting, och jag har nog knappt någon feber alls!

Jag säger då det; alla de där förkylningsmotverkarna jag körde i fredags och igår har nog gjort susen!

Vissen Nina med upptagen Lilla Monstret...

DSC00460.JPG
Vissen Nina med upptagen Lilla Monstret...

Slutsats

Har läst igenom lite av den senaste månadens inlägg och kommit fram till att jag nu mår riktigt jäkla bra! Själsligt alltså, febern är kvar...:)

Utan att jag vet hur det gick till övergick moll till dur i början av månaden och jag har inte sett tillbaka en enda gång!

Nu är jag redo för nya äventyr! ;)

Insomnia

Helt otroligt!

Här har man varit dödstrött hela dagen, men när det ska till att sovas, då är man plötsligt pigg som  en mört och funderar på om inte garderoben borde rensas ur...

Nej då, riktigt så pigg är jag inte, mer för trött för att orka fixa i ordning mig för natten. :)

Men, nu tar vi tag i det, imorgon ska det ju pluggas!

Starkt jobbat, PG!

Efter att trots feber och alla sjukdomssymptom som finns nu lyckats plöja 60 sidor obegriplig engelsk text och dessutom fått alla rätt på något slags miniprov man skickar in, ger jag nu upp och läser de resterande två kapitlen imorgon.

Som Calle Schulman brukar skriva: "Nu viker Södersessan in hovarna, vi ses imorgon!"

Inte ett dugg avundsjuk...

Päronen ringde just från Chania flygplats. De ska som vanligt tillbringa en vecka på Kreta för att "förlänga sommaren".

Nej. Jag vill inte alls följa med. Inte alls...

Flirt bland bakingredienserna?

När jag var på ICA tidigare för att inhandla det viktigaste (glömde kattsand, dock) var det en kille som kom fram och frågade om jag visste var ströbrödet fanns.

HAHA!

Jag som aldrig någonsin bakar, om det inte är under pistolhot eller om jag måste imponera på någon! Jag vet inte vad i min  bleka, osminkade, glansiga feberuppenbarelse som såg husmorsaktigt ut.

Men, han kanske bara flirtade... Fel dag, unge man!


Slagen hjältinna...

Idag är ingen bra dag.

Jag försöker plugga, har hunnit en sjättedel av vad jag borde. Inte på grund av lathet, utan på grund av feber, snuva, huvudvärk, supertjock hals och allmänt mos i huvudet. Imorse i duschen kändes det okej, men nu är jag ett stort, blekt skämt. Orkade inte ens  till Apoteket för att köpa nässpray. :(

Nu måste jag dock till ICA, mammas pannkakor från igår räcker inte för att hålla mig vid liv hela kvällen när de resterande 50 sidorna och alla jäkla "miniquizzes" ska fixas.

Vill någon komma och ta hand om mig är det helt okej.

Kram.

Varförvarförvarför??

Såtypiskt!Minspacetangentpådatornhargåttsönder!Måstebenågonhjälpamig,kanmanlagadetlätt,eller???

Skriverintemeridag,dethärvarjuintesåroligt.

Pussochkram!

Sorry...

Jag vet att jag varit sämre än vanligt på att uppdatera i bloggen, men det har ju varit så mycket de senaste dagarna!

Har ju just kommit på hur mycket tid skolan kommer ta, och har just fått veta att en av de tjänster jag skulle göra vad som helst för blir ledig snart.... Mycket att tänka på!

Idag var dock en bra dag! Lunch med en av mina själsfränder, och eftermiddag och middag/kväll med riktigt bra kunder, på något sätt vänner även de!

Och nu, sent, ett mess från någon jag saknat.

Känns bra.
Men det är ytterligare en person som för första gången på länge har en plats nära mitt pannben. Konstigt vad drömmar kan göra...

Helgen bådar gött. Jag hoppas få sällskap i mitt pluggande, men man vet aldrig. Hoppas kan man ju...



Ta hand om er och era kära! Av någon anledning blir jag gråtfärdig och tänker på saker jag borde och på saker som inte längre kan göras. Ta hand om dem. Alltid.


Puss.


Härligt jobbgäng!

Jobbets lokaler är nästan tomma, kvar sitter endast fyra tappra. Vi sitter tillsammans nere i mitt hörn och lyssnar på min IPod skithögt, och nu jäklar är  "I'm Yours" populär igen! Världsordningen är återställd.

Sjukt, jag sitter på jobbet och jobbar, för att fly skolarbetet... Pest eller kolera någon? :) Nej då, både jobb och skola är roligt, lite överhopad för tillfället bara.

Ikväll: Grey's Anatomy börjar igen! En av två serier jag faktiskt tittar på, trots bristen på intellektuellt innehåll....;)


PS! Den andra serien är förstås Cold Case, vilket den flitiga läsaren vet. DS!

Faaaaan!

Har just hängt på högskolans hemsida och ÄNTLIGEN hittat stället där jag hittar mina kursuppgifter osv. Så långt allt väl.
DOCK ligger jag ju efter! En massa minitester ligger ute på nätet, och diverse uppgifter ska göras under terminen. Det är artikelreflektioner och PM-arbeten....GAAH! Måste ringa nån.....


//Stressad Nina

Kravspecifikation

Det pratas mycket om kravspecifikationer nu, speciellt på jobbet, men jag har kommit fram till att detta fenomen bör kunna användas i alla möjliga lägen. Till exempel filar jag just nu på en kravspec för min nästkommande pojkvän. På så sätt borde jag ju få med allt jag vill ha och kunna pricka av uppifrån och ner när jag träffar någon!

Kan inte se några dåliga sidor alls med det här....;)

UPDATE:

Att han gillar att äta långa frukostar på helgerna ska stå högt upp listan! :)

Ojojojoj....

Fick hem min andra skolbok idag, tegelstenen "Essentials of Marketing", en galet tung bok på engelska. Det är sällan jag känner mig ute på hal is när det handlar om läsning, men här vet det fasen om jag inte mött min överman.
Hur ska jag lösa det här? Ordbok? Läspenna? En sån där man drar över orden, alltså.... Måste kolla med någon plugghäst...:)

Typiskt...

Har fått hem ett gäng jackor jag beställde för att prova och välja en till hösten....
Min tur är med mig igen: TRE passar! Jaha, vad gör man nu då?

       

The lucky ones.... Typiskt! Måste be om löneförhöjning...


Jäklar!

Plötsligt är min lilla väska på Tradera uppe i 410 spänn! Nyss var det ju 200! Folk blir knäppa så här dags....

Imorse...

..från bussen såg jag killen igen! Och jag kan fortfarande inte komma på om det är han från Enskede! Otroligt störande! Och nu såg jag ju att han dessutom var på väg till MIN busshållplats, så nu kommer jag väl stå där och bli tvungen att gå fram och fråga nästa gång, på morgonen, när alla älskar att prata med folk man inte känner....

Jag kommer nog aldrig få svar på det här.

Resultat

Det gick nog bättre för mig än för djurgårdarna ikväll.

Vann matchen mot jobbet och gick från jobbet med endast 60 ärenden kvar på listan. Jäkligt bra med de 500 som låg där klockan 17 i afton. Nöjd, och stolt. Klappar mig lite på axeln eftersom ingen annan gör det...

En seger, om än en liten sådan...

Jobbar över och lyssnar på matchen DIF-Trelleborg som just nu pågår på Stadion. Inte helt lätt att jobba när det drar ihop sig på radion, men det går.

Inga mål än, så jag får för tillfället glädjas åt att min turbofart idag resulterat i att jag nu "bara" har ca 220 ärenden kvar att pyssla med på min åtgärdslista, samt en halv decimeter tjock posthög av blandad viktighetsgrad att traggla mig igenom. Det är bra. Sjukt nog riktigt bra.

Orättvisor

Har just suttit och försökt hitta aktiviteter till en kundträff nästa vecka. På min fritid, därför att jag inte hinner på jobbet.
Eller vänta, på min fritid, för att jag inte hinner på jobbet, och för att en av de damer som har tjänsten på jobbet som jag skulle göra det mesta för att få (för tillfället plugga,  på min fritid..) anser sig "inte ha tid" och skyfflade över detta på mig, trots att det verkligen är hennes jobb och inte mitt.

Kul.

Ge mig hennes tjänst och hennes lön så ska jag gärna leta boulebanor mitt i nätterna.

Cold Case - trevlig vana

Med te, mackor och plyschbyxor avslutas kvällen på Söder framför Cold Case.

Inte fel. Inte på något sätt.

Ny dag, och mycket bättre!

Inget halsont idag, och jag är riktigt laddad för den kommande smockfulla veckan! Ser fram emot att träffa familjen i V-stan idag för god middag! Bara utropostecken idag! ;)

Frukost på sängen blev det, som alltid på helgerna. Mysigt och bra sätt att vakna på.

Har fått första buden på min väska på Tradera också, roligt! Måste nog kolla om jag har fler saker jag behöver lägga ut där....

Puss och kram, nu kör vi så det ryker!

Förträngningens baksida

Jag är och har alltid varit extremt bra på att förtränga saker som jag inte vill ska ha hänt, som är pinsamma eller obehagliga. Så kanske alla människor gör omedvetet, jag vet faktiskt inte.

Ikväll kom dock ett av dessa sedan länge förträngda ämnen plötsligt upp till ytan, mitt i ett bra Tetrisparti:

När jag var 18 år skrev jag en diktsamling som specialarbete. Så långt allt väl.  I kursen ingick en muntlig framställning under studentdagen, varför jag läste upp ett par av dikterna i klassen i vit klänning och med studentmössan nertryckt över skallen. Men, innehållet och titeln är det dramatiska:

"Nära - en grundkurs i olycklig kärlek"

HERREGUD! Jag som är så duktig på att trasha allt som är pretto, när jag själv uppenbarligen för snart tio år sedan tog mig själv på så stort allvar att man kan spy på det.

Som tur är fick jag full pott i betyg för skiten. Något ska man väl ha för att man blivit tvungen att förtränga halva studentdagen....

Wii!

Glömde nog berätta att vår lilla Stockholmschef igår kväll lovade att jag skulle få köpa in Nintendo Wii nu till jobbet. Han sa det inför sisådär 7 vittnen också, så nu jäklar! :)

Jag minns dock inte om han lovade detta innan eller efter att jag sagt att han såg ut att vara mellan 36 och 38 år. Han var visst 40 och Fröken W skaffade sig en vän för livet....;)

image86

Ett par bilder från igår kväll!

 En av Singstarduetterna: Henke och Ninax!

 Våra fantastiska gruppchefer: Robban och Lilla M! Lägg märke till den koordinerade lutningen..:)

Nyttig!

Har inte orkat plugga (illa!), men det är ju en dag imorgon också. Istället blev det film (Matt Damon är ju trevlig....) och hela arsenalen av förkylningsmotverkare. Har dessutom lagt upp en väska som legat och skräpat ett bra tag på Tradera, känns bra!

Nu äter jag grönsaksdip och kollar på Saturday Night Live innan det är dags för lådan.

Usch!

Jag gillar VERKLIGEN inte te med honung i!

Inte ofta jag inte trivs med att bo själv, men när jag känner mig sjuk, då är det för trist... Minns när jag bodde hemma, eller när jag var sambo i Málaga och här på Söder, hur man kunde ligga i soffan och få te, filtar och snälla ord serverade. Nu måste jag ju till och med handla själv, oavsett hur mycket feber eller maginfluensa man har.

Nu är det ju inte SÅ dåligt, men lite sällskap hade inte varit fel! :)

Stora motverkarinsatsen!

Har just varit i affären och inhandlat diverse attiraljer för att kämpa emot det här jäkla halsontet. Nu står soppan på spisen, c-vitamin är framplockat tillsammans med apelsinjuice, Lady Grey-te och honung... Jag gillar inte ens honung, inte i te i alla fall, men vad gör man inte. Det är INTE aktuellt att bli sjuk nu. Har kollat i almanackan, och det får helt enkelt inte plats!
Det enda jag inte har inhandlat av alla kända förkylningsmotverkare är vitlök. Detta trots att jag för bara en kort tid sen hävdade att det var det absolut bästa mot alla sorters virus när en vän behövde hjälp. Själv skyller jag på att magen inte klarar hela vitlöksklyftor...

Nu kokar det, wish me luck!

Ny kampanj!

Fick ett mail från Buzzador att jag blivit utvald till ännu en kampanj (halstabletterna gick ju superbra!) och nu är det KAFFE som ska recenseras! Va fan! Jag dricker ju inte kaffe, men känner mig lite tvingad att vara med ändå så jag får mina poäng och inte missar någon annan rolig kampanj. Så, jag har tackat ja och kommer nu att pracka på varenda kaffedrickare jag känner de där provpåsarna, och efter det självfallet kräva in bedömningar av dem...:)

Säg till om ni vill ha en påse!

Hemma..

...med nån slags klump i halsen. Drack en hel kanna te imorse för att bli av med den, men utan lycka. Eller jo, med lycka, men utan att lyckas... :)

Tror det får bli en hemmakväll så jag fixar nästa vecka, har så mycket att göra att jag önskar att jag kunde jobba hemifrån idag och bli av med en del av det, men icke. Idag är det plugg och varma drycker som gäller. Och kanske Bourne Identity.

Pratade med Bästa Tommy tidigare om eventuell fika imorgon efter middagen med La Familia. Hoppas på det!

Teknikens under!

Mitt internet funkar igen, efter tre dagars död i alla sladdar...

Jag vet inte riktigt vad jag gjorde, men det involverade en trevlig herre på ComHem, och en jäkla massa dragande i kablar bakom skrivbord och soffor. Nu är det i alla fall fixat, och jag har hunnit uppdatera mig på det som hänt i världen (eller i bloggvärlden?) de senaste dagarna.

Det blev inte landet. Äpplet skulle hem ikväll ändå, och det var mycket på grund av honom jag ville dit. Kanske blir middag med honom istället innan någon utgång. Egentligen är jag sugen på att vara hemma och stoppa ner näsan i min skolbok, får se vad det blir.

Lördagsdilemma och nattprat

Hemma sedan en stund och har kollat busstiderna för ev. tur till landet imorgon.Alternativen är att åka 8.09 eller 12.56...Känns jobbigt,den senare är nästan FÖR sen.
För övrigt saknar jag delar av min fan club,som brukar ge mig krafter inför nästa dag med glada tillrop om kvällarna. Men,fan cluben är ute på äventyr och jag får snällt vänta! :) Natti och kram till den som behöver det!

Singstar rules....

Efter ett antal matcher står jag som oslagen segrare. Dock är det är nog dags att sluta när man är på topp. Slog chef-Roger i "Doo A Diddy" och Lilla M i "Medley för Tjejer", det får räcka.... Ödmjuk som få, som alltid....:)

Alltid roligt dock när otippade stjärnor kliver fram, som Jurist-Niclas som gjorde en strålande "It's not Unusual", med publikfrieri och allt!

Nix, tillbaka till festligheterna, men snart är det nog dags att ta sig hem till Söder igen...

Puss!

Kräftskiva!

Mitt företag har samlats för att skråla i falsett, äta kräftor och dricka orimligt mycket snaps! Det årligen omtalade kräftskivan är här!

Det är som vanligt löjligt trevligt, vi minglar runt, alla skämtar med alla, alla skämtar om mig ;) och stämningen är på topp. Sushi har visst suttit bredvid ett par kollegor som serverat snaps lite väl generöst, men hon börjar nu hämta sig och tjatar om att Singstaret ska sättas igång. Det är faktiskt många som tjatar om det, så jag blir nog snart tvungen att upprepa vårens skräll... :)

För övrigt tänker jag lite på dem jag rekommenderat att söka sig hit till vår lilla sekt, och hoppas att jag ser dem här nästa år på kräftskivan. Håller tummarna så hårt det bara går för er!

Imorgon finns ett par alternativ; landet eller fest i stan. Pappa ringde tidigare idag och meddelade att de förstod om jag inte ville släpa Lilla Monstret fram och tillbaka till Vätö för en dags spring i skogen. Man är tacksam....
Middag på söndag i Vasastan blir det dock, som alltid.

Vi hörs!

Nattsummering

Som vanligt när jag borde sova gör jag något annat,och ikväll är det att lyssna igenom låtar som jag undvikit sedan senaste exets tid. Räknar lite på det och kommer fram till att det var ett halvår sen.Kommer dessutom fram till att jag var rätt seriös även ett halvår innan det.Är det alltså så att mitt knäsvagintervall är ett halvår?I så fall: håll i er i februari! ;)

Rekryteringsbonus,någon?

Idag har jag fixat inte bara en utan TVÅ intervjuer på jobbet nästa vecka. Går inte det här vägen så missar vårt företag något riktigt bra,det är jag säker på. På köpet har jag fått en lunch inbokad med en av de bästa jag känner. Ska bli riktigt trevligt. Men först;siktet inställt mot kräftskiva imorgon! Håll i hatten, Marieviksbor!

Lagom på kanelen...

...och hemma efter grym kundkväll med favoritkunden.Biljardturnering,sjukt stora rätter på Helenes Krog,lagom mkt dricka och superroligt!Det enda negativa var väl att jag lyckades spela I'm Yours för i stort sett helt oförståenda öron. Oförlåtligt. Det roligaste var att det under någon bluetoothsession kom fram att vår strikte innerstadsKAM hade "Marky B" som mobilnamn!Bra kväll!

Kurs med Kurt och Konferens..

Fick veta idag att vi tydligen ska bli Certifierade Inkassohandläggare på jobbet. 12 arbetsdagar uppdelat på 6 tillfällen under hösten alternativt våren. Som tur var fick jag våromgången, mer än att plugga Marknadsföring hade nog blivit jobbigt samtidigt som man jobbar.

Men roligt med utbildningar!!

För övrigt laddar jag för konferensen i Linköping om en månad. Undrar om jag och Helen kanske borde öppna förfest-bar i vårt hotellrum? Vi föunderar på att ta med ett tält att ställa upp utanför hotellet om någon av oss vill ha hemsläp. ;)

Hmm, hur var det nu; om man bor på hotell och tar med någon upp på rummet, blir det hemmamatch eller bortamatch då??

Soundtrack - en klassiker

I duschen tidigare idag kom jag att tänka på Notting Hill - filmen, inte förorten.

Jag älskar scenen där Julia Roberts står i Hugh Grants bokaffär och säger:

"I'm just a girl, standing in front of a boy, asking him to love her."


Fast, mest gillar jag scenen när Hugh går genom marknaden i Notting Hill och årstiderna förändras, till Bill Withers fantastiska "Ain't no Sunshine". Det är originalet. Original är det enda möjliga, i nästan inga fall är covers okej.


Apropå covers undrar jag varför plötsligt hela världen ser Idol, och ännu värre: Top Model! Har alla blivit hjärndöda plötsligt? Tack, men nej tack.

Men hallå!

Satte just på tv:n för att se Heroes, har inte kunnat se någonting alls på tv de senaste dagarna på grund av den förbannade huvudvärken, och hamnar mitt i påannonseringen....av typ den sötaste lilla läckerbiten som synts i tv de senaste 20 åren! Vem är det?? Jaja, han kanske inte såg så fruktansvärt smart ut, men måste man tvunget prata då?? ;)

Smeknamn

Läste någonstans om smeknamn, vilka man blivit kallad osv. Mina föräldrar tänkte till ordentligt när de döpte mig och Äpplet; det skulle INTE vara namn man kunde vända och vrida på, och göra smeknamn av. De lyckades dock inte till 100 procent.

* Ninis
* Ninisen
* Ninette
* Sessan
* Lilla N
* Ninus Pinus

...och så alla de där andra namnen som alla blir kallade för, förstås: Gumman, Sötisen, Hjärtat, Sötaste, Älskling, bla, bla....

Massor att göra...

...men orkar inte.

Sprängaren...

...heter en av Liza Marklunds böcker, men jag minns inte vad den handlade om, så det ämnet lämnar vi.

Dock har jag idag, lite passande med tanke på datumet, haft en sprängnde huvudvärk i stort sett hela dagen. Så sprängande att jag inte kom upp ur sängen i morse, och inte minns vad det tre samtalen jag tydligen haft per telefon innan lunch handlade om. Inte roligt.

Men, nu är jag på benen igen, drar slutsatsen att skitdagen igår i kombination med flitig användning av mina nya glasögon kanske bidrog till den tillfälliga formsvackan.

Ägnar mig lite nu, innan lite tv-tittande innan återvändandet till sängen, åt Guillous "Madame Terror", istället för min skolbok, men jag anser att det är okej att inte utsätta hjärnan för för mycket arbete så här efter dagens pärs. Imorgon får det bli plugg istället, eftersom både torsdag och fredag ska ägnas åt samkväm och alkohol, dels med kunder, dels med kollegor. Trevligt!

Knivsöder tänker till...

Läser en insändare i Mitt i Södermalm där en bekymrad Knivsöderbo tycker att just detta smeknamn inte är tillräckligt trevligt för det fina Hornstull. Istället tipsar han om sitt nyuppfunna namn; NoHo. Ja,inte vet jag vad andra tycker,men jag tänker BARA på att det måste vara något nytt förbud mot prostituerade på Hornsgatan... Vi får väl se om det nya namnet sprider sig!:)

Rorschach, släng dig i väggen!



Dags att sova, och förmodligen dags att styra upp sin fysiska status, eftersom jag plötsligt ser intima bilder till och med i Tetrisklossformationer... Här behövs inga Rorschachtester, inte!

Natti!

Soundtrack..

Trots att han ofta känns ganska pretto fastnar jag ibland för små klurigheter som Lars Winnerbäck diktat ihop. Idag på bussen fastnade jag för några roliga rader i "Visan om frukosten":

"Det var som om jag plötsligt förstod vad jag saknat,
en frukost med dej och ditt nyduschade hår."

"Mina cornflakes är så torra utan dej, min vän."

"Låt mej droppa lite mjölk i din kaffekopp"  Vad anspelar han på här, tro??

och till sist:

"Kom hit du behöver inte ringa en sån härlig förmiddag,
jag rostar mina mackor blott för dej, min vän.
Jag har bröst och bringa som en frukostflinga,
varm choklad och marmelad.
Så låt oss sitta där till sena sommarkvällen."

Ja, vad säger man, har någon någonsin skrivit så fint om flingor?? :)

Jobb, jobb, jobb....

Efter en tur till Tant Doktorn med Lilla Monstret imorse kom jag glad i hågen till mitt arbete vid halv elva, bara för att mötas av ett berg av papper där mitt fina, renjobbade skrivbord i vanliga fall står. Jag var nära att gå hem igen, men efter några djupa andetag, en stor kopp te och några bjudgodisar grävde jag mig ner i högarna, och upptäckte att kollegan som skulle tagit hand om mitt jobb när jag var i Norge förra veckan tydligen missuppfattat sin uppgift ganska grovt. Idag har jag varit för arg, men imorgon blir det till att undervisa i "Prioriteringsordning, 5 poäng", "Högstrukturer, 10 poäng" och "Hur man inte slarvar och sätter sina kollegor i skiten, 15 poäng". Oj, vad jag har tid med det!

Till det lilla positiva som hänt idag hör att jag satt igång en liten rekryteringskampanj på jobbet. Förhoppningsvis ser jag inom kort två nära och kära här i korridorerna, riktigt roligt om det går vägen! Det är nog ett år eller så sedan jag sist fixade in någon här, så det är på tiden.

Hade lovat mig själv att gå hem en sekund över 17 idag, men lyckades inte riktigt. Nu har jag i alla fall knappat ut mig och gör "privata saker" en stund innan den lilla tvärbanan och den lilla bussen ska få föra mig hem till det lugna, puckade-kollegor-fria Söderresidenset...

Förresten, förutom bjudgodiset och en dubbel varm choklad har jag klarat det nya livet fint idag! Lättfil och Special K samt fullkornsmackor till lunch. Fy fasiken vad trist....

Italienskt..

..blev det idag med La Familia. Trevligt men så ofattbart mycket mat att varken jag eller Äpplet orkade särskilt mycket av huvudrätten...

Fick åthutningar av min plötsligt väldigt sportintresserade familj, som tvingar mig att snarast inhandla ett par nya löparskor för mina nyupptagna promenadkvällar. Får ragga upp någon löparkunnig vän...
Att jag ens ska äga ett par löparskor känns ironiskt bara det.

image82

Inte så bra bild med kameran, för ovanlighets skull. Syskonen W, mätta och belåtna!

Carolus Rex? Efterlysning!

Har just fått tillbaka boken Carolus Rex av Ernst Brunner som Pappa lånat, och jag vet att jag lovat någon att få låna den efter honom, men kan inte komma på vem det var!

Så, vill du låna den, säg till! En ca 800 sidor lång "självbiografi" om Karl XII skriven på gammalsvenska. Vet inte om jag ska rekommendera eller avråda....:)


Dagens soundtrack

Till städning, plugg och tvätt funkar allt, nästan.

Timo Räisänen går på repeat:

"Sweet dear, let's sit down a while, I have so much left for you."

Jag säger ju det, jag hann inte ens visa mina tricks! ;)

Ny vecka, nytt liv?

Igår när jag inte kunde somna kom jag fram till att jag nog måste styra och ställa lite för att komma på fötter igen. Ordentligt.
Jag har tagit dietistens råd om att "äta mindre nyttigt" på lite för stort allvar på sistone, och så mycket ork till att laga middag, handla, rensa kyl osv har inte funnits.

Så, nu kör vi! Med start idag blir det andra bullar. Så länge jag har lust i alla fall! Har börjat med att dricka äckligt grönt te, äter bara en dubbelmacka istället för två (hinner inte gröt nu) och slängt in den första av kanske 5 tvättar i maskinen. Nu ska jag till morrmorr med Mamsen. Kan man läsa skvallertidningar om man är dement? Jag tar med ett par i alla fall!

Ikvä'll blir det familjemiddag, och innan dess ska jag nog plugga lite. Kul söndag! :)


Ovanligt kul kväll på hemmaplan!

Kvällen har livats upp av trevliga tillrop och komplimanger från olika håll; sms, msn, samtal. Till och med från okända nummer, sånt är spännande! Men inget erbjudande var attraktivt nog för att mig att lämna värmen och ge mig ut i regnet.;) Tänkte nu försöka sova, men Lilla Monstret började just öva inför OS (hopp, hinder, löpning) runt min säng, så det får nog vänta ett tag...

Inga mål...

... men kul ändå!

Utgången verkar avblåst, och lika bra är kanske det med tanke på vädret.

Istället spelas något slags spel, ett på Facebook och ett via msn. Jag tror att jag vinner båda.

Tillägg!

Äpplet berättade när vi sågs att han hade hittat ett par grymma sneakers på Rockport. Tyvärr upplyste expediten honom pinsamt nog om att de var tjejskor... Så istället försökte han övertyga MIG om att jag skulle ha dem! Som tur var hann vi inte dit innan de stängde....:)

Äpplet är för övrigt världens bästa lillebror! Kram! Imorgon blir det middag på Clas på Hörnet med honom och päronen. Pappa tror att det är Äpplet som bjuder, ska bli roligt att se reaktionen när han kommer på att det är HAN som bjuder! ;)

Knäpp?

Fick ett litet psykbryt tidigare idag eftersom alla mina kappor/jackor/whatever kändes ruskigt fel när jag skulle in till stan med Äpplet.

Så, sagt och gjort, nu har jag beställt hem sju (7!!) jackor för provning. Hoppas för allt i världen att inte fler än en passar, annars ligger mitt rainy-daykonto riktigt illa till....

Dags att börja fundera på utgång? Jag har i och för sig ingen jacka att ha på mig, men, men.... :)

Over and out!

Rysningar..

Åh! Jag får alltid gåshud när nationalsången framförs innan landskamper... Publiken som lyckligt sjunger med och landslagsspelarna som sammanbitet mumlar.

Chippen! Isaksson! Om ni tröttnar på att mumla inför läktarna kan ni få göra det här, inför bara mig....;) Ta med Källström om han tjatar!

Är sjukt avundsjuk på Adde som är på Råsunda nu.

Heja Sverige!

Dementi

Jag har de senaste dagarna fått flera kommentarer som hänvisar till mig som något slags turbodejtare. Idag till exempel sa min bror: "Du dejtar ju mer än Lindsay Lohan!".

Det här känns riktigt orättvist och kräver en dementi från undertecknad.

Det senaste året har jag dejtat 3 olika personer (varav den sista nog inte kan räknas som dejtande), och haft kanske ett par, tre flörtar av mindre slag. Är det verkligen så jäkla mycket?? Själv känner jag mig som Jungfru Maria....

Tänkte på det här lite efter Äpplets kommentar och kom fram till några saker man ändå lär sig, trots mitt blygsamma dejtande...;)

* Känsloutbrott är absolut inte min grej
* Få låtar skickade från den man tycker om är riktigt roligt, flera verkar ha insett detta..! :)
* Kattallergi är inte att rekommendera...
*...men grabbar med barn är inte längre någon skräck
* Klickar det inte ordentligt direkt kommer det nog inte att göra det senare heller
* Att stilarna är desamma på mig och killen är inte viktigt
* Jag ska inte dejta för unga grabbar, det funkar helt enkelt inte
* Kan tydligen tänka mig att utvidga min radie på 1 km från Söder. En aning...
* Det börjar bli för många ex på Söder nu...

Jahapp, det var det, nu är det snart match!

Kan det vara landskamp i stan, tro?

image81

Undersöker...

...tillgången på kontot efter Norgetrippen, upptäcker att utrymme för viss shopping finns, och ger mig ut på stan för handlande och mat med lillebror.

Ha de'!, som Norrbaggarna säger.....:)

Varför sover jag inte??

Är supertrött men kan ändå inte låta bli att läsa,messa,prata i telefon... Uppslag finns för utgång imorgon,vore riktigt kul även om vi kanske inte borde upprepa förra helgens bravader...Får se hur det blir!

Äntligen hemma!

SÅ otroligt skönt att bara få slänga sig i soffan efter ett par dagar på resande fot. Oslo var soligt och fint, hotellsängen och -frukosten var super, men kursen hade jag kunnat vara utan...

Placera dokument i rätt underrubriker och konvertera Word-dokument till PDF.... Inte min tekopp, helt enkelt!

Lilla M och jag bestämde snabbt att detta projekt får bli Henkes bebis, han verkade tycka att det var okej i alla fall.
Och om jag inte har så mycket att göra i detta projektet kanske jag kan hoppa på brevprojektet, och få vara språkpolis på riktigt! Låter som en dröm....;)

Förutom folk som röker och dricker när de är med barn, eller i närheten av barn för den delen (mest rökningen då..) är det få saker som jag har så svårt för som folk som inte kan stava, som skriver fjortisaktigt eller som särskriver. Dyslektiker undantagna, självfallet. Jag vet att jag är en jäkla besserwisser, men va faan..... Kan avslöja att jag till och med dumpat på grund av sms med text som "Saknar å länngtar, kjamis". HU!
Tack men nej tack, som man säger...

OJ, lite väl agro tror jag, får tona ner mig. Har ju påstått att jag inte är lika besserwisseraktig som jag varit tidigare...

Faktum är jag mår fint. Sjöng högt igen idag, på planet när vi landade på Arlanda.... Det blev den gamla klassikern  (tänk: högt, skrålande och pinsamt)

"För det regnar här i Stockholm idag,
och du har det säkert bättre än jag.
Det händer inget särskilt, jag har det ganska bra.
Men det regnar här i Stockholm idaaaaaag!" :)

(Carola, typ 1988)

Maja och Henke skämdes rätt ordentligt, tror jag, men det kändes passande när vi landade i grådasket. :)

Nu ska jag rota i skåpen, hitta något gott att tugga på, och sedan störa Even Longer Lost-Adde lite till. ;)

Puss och kram! Och extra stor kram till Delar Av Världens Sötaste Duo, som behöver och förtjänar det.

Heja på Sverige imorgon!


Roliga och bra saker idag:

* Imorse på väg mellan tvärbanan och jobbet sken solen och "You and Me Song" spelade i IPoden, och jag fick en nästan oemotståndlig lust att spela luftgitarr, där på trottoaren, i min svarta propra dräkt.... Haha, det kändes så bra att jag fick tillbaka lite av min galenskap! Dessutom råkade jag sjunga "Oh, Happy Day" högt på kontoret innan jag gick hem, hur nu det gick till....:)

* Kommit igång med favoritprojektet på jobbet, massor av jobb, men det kommer bli super!

* Träffade min "livscoach" Ewa idag, grymt trevligt! Hon är dock med barn, så det blir avslutning, tillfälligt eller helt, för våra möten i oktober, ska suga ut det gottaste tills dess!

* På vägen hem såg jag Markoolio och hans ex, Giblet, Hamlet, Velvet, jag minns aldrig vad hon heter... Det roliga var att de verkade ha hundbytardag, för Markoolio kom med de små ulltottarna i bilen och de hoppade ut till tjejen. Jag gillar när människor verkar så kära i sina djur! Observera: inte på ett sjukt sätt, alltså! ;)

* Fick en söt lapp från Sushi idag, helt opåkallat. Så nu sitter ett "Gillar Dig!" på min datorskärm och livar upp mig!

* Det bästa av allt idag: Lämnade Lilla Monstret hos Maria nu ikväll, och han verkade inte alls rädd, utan slängde sig genast på hallgolvet och sträckte ut sig som en annan pascha! :) Skönt!

* Inte säkert att detta är helt bra, men jag fick veta idag att jag tydligen pratat ihop mig med Jimmy i söndags kväll om att skaffa barn ihop, haha! Det lite pyssliga är att jag har haft denna överenskommelse med Tommy i flera år, så jag får helt enkelt fundera på det här i de tusen år som jag tänkte vänta innan jag kör på barngrejen. Leker med andras så länge! :)

TILLÄGG: Lilla chef-Tessan fick en liten Ebba imorse, grattis!


Soundtrack idag:
Har just fått en låt som tydligen ska fungera som min signaturmelodi. Väldigt trevligt, hade bara önskat att rätt person sjöng den för mig. Men men, man kan inte få allt, och just nu har jag en hel del, känns det som...

Tjuvlyssnat igen...

Idag på vägen från stan satt ett par tjejer bredvid mig på tunnelbanan och denna konversation utspelades:

Tjej 1: Alltså, jag vet inte hur jag ska göra med Erik...
Tjej 2: Nä, alltså, ålderskillnaden är ju stor.
Tjej 1: Ja, 2 år är faktiskt skitmycket! Fast vi har räknat ut att det bara är 1,5 år...
Tjej 2: Men han har ju sagt att han vill satsa på sitt band nu i två år, och då kan man faktiskt inte ha ett normalt förhållande..

Nu till det lustiga: Tjejerna var MAX 14 år gamla! Haha, är det "Idol" som fuckar upp våra ungdomar, eller vad är grejen??

Happy thoughts 3..

* Varit på trevlig och inspirerande fika med Tommy, kunde ändå inte promenera i spöregnet...

* Inhandlat skolbok och lite detaljer, känner mig extremt laddad att ta tag i pluggandet!

  Tyckte det har varit lite mycket svart på sistone....

  ....så det är ju tur att även mina hårvårdsprodukter livar upp! :)

* Fått en massa cred på jobbet, och projektet vi startade upp idag passar mig som handen i handsken!

* När jag satte på IPoden på vägen till stan idag och shufflade som vanligt kom, av ca 500 låtar, "I'm Yours" som första låt! Min bästa! Jag bestämde mig för att ta det som ett gott tecken på att det vänder åt rätt håll nu!
Som låt nummer 2 kom i och för sig "Dunka mig gul & blå", men jag valde att inte notera det....;)

* Roligt paket kom idag, med fin klänning bland annat. Måste bara hitta en rolig utgång eller fest att ha den på.



* Hade hysteriskt rolig lunch med flickorna på jobbet. Vi pusslade ihop minnena från i söndags natt med hjälp av inloggningar på Facebook, skickade sms, tider på blogginlägg. Anna hade bara räknat fel på ungefär 1.15 timme på sin hemgångstid....:) Hur klarade man sig innan alla de här tekniska hjälpmedlen???

A very happy thought...

Kom på en bra tanke. Tommy. Tommy är en riktigt bra tanke. 



PUSS till dig, alltid, men mycket idag!


(dessutom har han heta kompisar, och sånt måste väl räknas som ytterligare plus?)


PS! Har sagt till Snygg-Frida att du finns där om hon vill dumpa killen, hon ville kolla upp dig på Facebook....:) DS!


Dagens soundtrack - tillbaka!

Efter några dagars snedsteg går vi tillbaka till förra veckans två ämnen; Happy Thoughts och Dagens Soundtrack. Ikväll blir det inga glada tankar, så vi går direkt på soundtracket:

One Good Night - Ceasar's Palace (hittade ingen youtubefilm..)

I'm not gonna ruin it tonight,
I don't wanna spoil nobodys fun
I'll try to act like it's allright
And I'll try to look like nothing's wrong

But one good night don't really change a thing
One good night don't really change a thing

I'll look you straight into your face
And tell you everything is fine
But in your heart you know it's true
This is the end of me and you

Grym. Bokstavligen.

"Tjuvlyssnat" i taxin?

Kom just på vad som hände inatt när jag satt i taxin på vägen hem: 

Plötsligt hör jag min Theme Song "I'm yours" i taxin, och lutar mig fram och säger "Åh, den här är jättebra, jag visste inte att de spelar den på radio, kan du höja??", varpå taxichauffören svarar  "Men jag har ingen radio på...."

Hoppsan, det var visst min mobil som ringde... :)

Kom på det!

Vaknade imorse med grus i ögonen, gårdagens smink, och var allmänt bakisvimsig. Ställde mig så framför spegeln, och upptäcker till min förvåning att det är en RIKTIG PINGLA som plirar tillbaka! Hur gick det här till?? Jag borde ju se ut som om jag nyss uppstigit från de döda, eller kanske ännu mer som tjejen i The Ring (tack Snucke, för liknelsen, jag har inte kommit över det än..), men icke, fräsch som en nyponros såg jag ut, och det höll i sig nästan hela dagen!

Så, dagens fråga på jobbet har således varit: Kan man klä i bakfylla?

Oj....

Hade inte en aning om att jag bloggade inatt! Spännande....

Efter hård dag (att hålla sig vaken på jobbet var nästan omöjligt) gick jag hem vid 15.30, riktigt skönt, så nu har jag hunnit med allt möjligt; duschat, städat, handlat...

Hade ett skitbrfa ämne till bloggen på gång, men nu har jag alldeles glömt bort det, återkommer!

Hemma...

...efter grym kväll/natt i glada vänners lag!:)Bokat kräftskivor, jultillställningar och avverkat civilstånd (mitt tog en kvart,inkl kisspaus).Har saknat alla mer än jag trodde,men nu känns positiva lagret påfyllt ordentligt!Puss!

Söder från sin bästa sida...

Så grymt här,på Medis med favvo-vänner,och trivs så löjligt bra.Inga bekymmer!Vad är det man säger: Hakkuna Mattata!:)Snart kommer Wille!Puss!

Happy thoughts, någon..?

Inte så många att bjuda på idag...

* Bra kräftskiva igår, som avslutades med ett parti Alias mitt i natten, mostrar och fastrar som imponerade med sina språkkunskaper och snapsvisor som transporterades per mobil till sjuka frånvarande släktingar.

* Ikväll blir det till att rulla hatt med mysiga vänner, efter att jag vilat upp mig lite efter sjöluften på Ornö.


För övrigt efterlyses spritsort som effektivt raderar stora delar av innevarande helg samt likadeles stora delar av de senaste veckorna, så vi kan få ordning på det här igen! Absint, kan det vara något?

Vi ses i dimman. Full fart mot måndag!

RSS 2.0