Trött och ambitiös

Hej igen!

Den här veckan känns som en förlorad sådan vad gäller hemmafixande och duktigheter. Jag höll på att skriva "socialiserande" också, men jag och Helen var ju faktiskt hos Familjen Trygg på middag igår och därefter på bio, och imorgon ska vi på schlagerkvällen på Pride, så lite socialt blir det faktiskt! Men, när jagär hemma somnar jag direkt för att vakna nästa morgon i stort sett. Helt slut. Idag är jag dock vaken en snabbis för att testa ett nytt datasystem vi grejar med på jobbet. Duktig Flicka! :)

Idag ringde S från England, han hade hittat en röd Bayswater på rea... Jag var dock duktig och sade nej, en får räcka...:)

Hemma igen...

...bland flyttlådor och damm. Lilla S är nöjd, han gillar att leka Herre På Täppan (inte så svårt att vinna, det är ju bara han som leker...) uppe på flyttlådebergen. :)

Har försökt plocka undan lite, handlat och grejat, men nu blir det sängen så att jag orkar jobba imorgon!

Fina Helen har varit magsjuk i helgen, hoppas VERKLIGEN att hon kommer imorgon, hur ska jag annars överleva??

Puss!

Kräftor och Cold Case

Årets andra omgång svenska kräftor avnjöts som sig bör i det fria, med vitt, kallt vin och solen över trädtopparna, på väg ner. Kan det bli bättre?

Nu, Cold Case och mer vin! :)

Nu drar det ihop sig...

Nu är vi tillbaka efter en jättetrevlig kväll på Barnens Ö med bra musik, trevliga människor och god öl...:) Kalle Baah uppfyllde alla förväntningar, riktigt kul att få se dem live för första gången sedan Jojje intruducerade mig och Sushi för dem i Ayia Napa för hundra år sedan. Då var "Ugly Girl" den enda godtagbara låten på förfesterna.

Efter en ganska kall natt i mitt tält for vi i alla fall hemåt i morse och nu har alltså S åkt vidare till Birmingham medan jag avnjuter mina 3 sista dagar här i mitt andningshål.

På måndag är det jobb igen...

Konsert bland kobbar och skär

Imorgon kväll spelar Kalle Baah och Govenor Andy på KnappKarlsson på Barnens Ö. Jag, S och hans tjejkompis Lene ska dit, och hur det nu kom sig ska vi dessutom tälta där över natten. Med tanke på att det var cirka 11 grader igår kväll är jag väldigt glad för upptäckten att vi visst hade en dunsovsäck här på landet. Den kommer jag försvara med mitt liv och inte dela med mig av. ;)


Kul ska det bli med konsert i alla fall, och jäkligt mysigt att få klappa lite till på min finaste fina innan han sticker till England på fredag eftermiddag!


Bloggtorka

Värst vad det står still på alla mina favoritbloggar! Det märks att det är semestertider och att det är vackert väder så att alla annars så ambitiösa bloggare är ute i solen istället för att sitta framför datorn.

Konstigt nog hinner JAG både kolla bloggarna OCH vara ute i solen! Har till och med fått lite färg tror jag... SKÖNT med semester!

Unnar mig...

Nu inför semestern har jag passat på att boka in mig på en klipptid, i vanliga fall klipper mamma eller någon snäll vän mig, samt på en ansiktsbehandling.
Jag har inte varit hos varken den ena eller den andra salongen innan, utan gått helt på rekommendation från Lilla M. Det blir Hårslylisterna och Skönhetsvård, båda belägna på Hornsgatan, som får åran att ta hand om mig den 4 augusti. Det ska bli riktigt skönt att bli omhändertagen ordentligt för en gångs skull! .)

Första riktiga semesterdagen!

Efter en relativt lugn jobbvecka, vi kunde kors i taket nästa gå hem klcokan fyra varenda dag, for jag och S och Lilla S iväg till mitt älskade Vätö i fredags kväll. Päronen väntade med god grillmiddag och jordgubbar, och jag kunde äntigen slappna av ordentligt. VI har åkt båt, plockat jordgubbar och ätit brunch på KnappKarlsson på Barnens Ö, sjukt trevligt alltihop!

Igår kom Lillebror och hans seglingskamrat iland efter en seglats på fem dagar, jag fick passa på att hänga lite eftersom de två på onsdag far iväg på en sexveckors tur till Asien.

Men, imorse var det slut på den delen av det roliga då min fina S var tvungen att åka hem för att jobba sin sista vecka innan SIN semester. Sen sticker han till Birmingham i 10 dagar, och jag skulle ljuga om jag inte låtsades om den ganska stora klump jag fick i halsen när han åkte. Jag löste det genom att sova ett par timmar samt ta en lång dusch (eller i alla fall så lång som varmvattenberedaren tillät), mojsa in mig med diverse väldoftande produkter och nu känns det bättre! :)

Snart är det dags för kvällens utgång med Lilla S, han håller sig rätt lugn i år när vi är ute, så jag tar med en liten pall och min bok, och har det inte så pjåkigt medan Lilla S ligger i en grästuva och spanar på flugor...:)

Svullarkväll

Eftersom jag glömde min dietdricka på jobbet idag bestämde jag mig för att jag sätter igång med LCHF-dieten tidigare än jag tänkt mig, närmare bestämt på söndag. Ikväll får bli svullarkväll, och både glass och godis är inköpt. Trevligt efter späkarveckan! :)
Kände mig dock inte så jättesugen när jag tog den första godisbiten, kanske mitt sockerberoende (om jag nu någonsin haft nåt) är på väg bort? Vore ju bra eftersom LCHF tillåter väldigt begränsat med socker.

Idén med LCHF är att i början äta väldigt lite kolhydrater, ca 5 g / 100 g livsmedel. Det är jäkligt lite ska ni veta. Man ska ju verkligen tänka helt tvårt emot vad man är van, till exempel jordgubbar hamnar över denna gräns! Jordgubbar som är världens nyttigaste! Well, ska bli spännande att se hur det går, jag ser fram emot att vi får en spis igen (köket är fortfarande helt tomt) så ska jag börja göra ägg och makrill till frukost! Ägg och bacon käns lite att ta i så här i början...

Om jag inte hinner uppdatera imorgon får jag önska er en strålande helg!

Visiting Vreten

Återigen kvällsbloggning, efter mat i sängen (eftersom vi inte har någon annanstans man kan sitta) och den obligatoriska tuppluren. Snart kommer S hem, då ska vi visst skruva isär en stor garderob, tur att jag vilat! :)

Idag har jag varit på kundbesök i Vreten, det gick superbra, kunderna blev glada för våra sommarpresenter, Pocketogram, mötet gick strålande och den efterföljande lunchen med fiskgratäng och färskpotatis satt där den skulle. Tyvärr gjorde det att jag fick avvika lite från veckans diet, men vad ska man göra? Allt för kunden. ;)

Ja, dieter, ja... Den här veckan går jag på One Week-dieten, som med minskat matintag, lite motion (därav promenaderna till jobbet) och en medköpt "cleanse" ska ge resultat efter bara en vecka. Vi får väl se, jag är på fjärde dagen idag och hade sönder dragkedjan i ett par byxor igår kväll, så jag vet inte...

Nästa vecka börjar jag med dieten LCHF (low carb high fat) och stryper mitt extremt stora kolhydratintag för en tid framöver. Ska bli spännande att se vad det ger! Jag  är ju inte tjock på ens något litet sätt, har bara några små kilon som stör lite här och där, och då verkar olika dieter inte vara lika enkla att lyckas med som om man är stor.
Well, jag återkommer med menyer och resultat! Den här veckan äter jag så lite att menyer käns fånigt:

"Som snacks, ta ett halvt dussin mandlar (inte saltade!) eller en halv kopp gurka eller selleri."

Ja, ni fattar...

Jobb, mitt i natten!

För ovanlighetens skull har vi det ganska lugnt på jobbet den här veckan. Jag har i och för sig en del specialgrejer som fyller mina dagar, men övertid som annars är vardagsmat den här tiden på året, är det inte tal om. FÖRUTOM för lilla mig, som flera kvällar fått ta mig ur läskoman (svårt ord, läs det "läs-koman" :) ) för att testa ett nylanserat websystem som uppdateras sent varje kväll. Inte för att det är så särskilt jobbigt, men ikväll var jag så hysteriskt trött att jag skickade konstiga sms till datakillen i andra änden av systemet, och knappt visste vad jag gjorde. Men, det blev nog bra ändå, har testat en del på dagen också!

Kvällen har spenderats i stan med söta Tommy, vi käkade hälsotallrikar på Depå på Mäster Samuelsgatan och hängde i ett par affärer. Jag deklarerade mäkta stolt för träningsfreaket Tommy att jag gick hem från jobbet igår kväll och gick till jobbet idag. Dock fick jag direkt efter middagen äta upp min stolthet då min vrickade fot, som jag känt av väldigt lite under och efter mina små promenader (som faktiskt var både svettiga och uppåt och neråt), plötsligt blev både stel, svullen och svag. Får ställa in turen till jobbet imorgon bitti och avvakta lite med min duktighet...:(

Favorit i repris: Dagens musik

Väntar på att S ska komma från jobbet och får äntligen ur mig vilken låt det är jag haft i bakhuvudet i flera dagar. Det är ju Heather Nova, "London Rain". Underbar! Och så passande, nysambo och töntigt kär som man är...;)



"Mummar" någon sig längre??

Nyss utstigen ur badet kom jag av någon anledning ihåg hur min kära farmor sa efter morgontoaletten att hon hade "mummat" sig. Kommer ni ihåg deodorantmärket Mum? Finns det ens längre?

Farmor var en cool dam, med en favoritklänning som såg ut som om man stänkt målarfärg på den, vilket var väldigt passande med tanke på hennes passion för konst. Hennes krokiskisser kommer alltid ha en given plats i mitt hem.

Skulle tro att S inte är det minsta ledsen över de nakna damerna han tvingas titta på varje dag..;)

Vad mammor inte ska veta...

Min far ringde idag när de var på väg genom landet från besök i Skåne. Vi hinner inte prata så ofta just nu så jag passade på att snabbt säga att jag och S kommer till landet och hälsar på om 2 veckor. Jag stannar kvar i en vecka men S åker sedan hem och vidare till Birmingham så vi ses inte på ett par veckor. Därför sa jag att vi då tänkte låna vårt gästrum som har en trevlig dubbelsäng och så fick Spencer bo i mitt rum som har en inte alltför rymlig våningssäng...;)

Kanske en kvart senare ringer min annars så sansade mamma och börjar ifrågasätta detta, varpå jag får, inför mina fnissande kollegor, försöka slingra mig ur frågan om VARFÖR vi vill ha en lite större säng...
Inte något jag rekommenderar på jobbet..:)

Bayswater och Blåkläder!

Som vanligt har jag varit urdålig på att blogga på sistone, jag får skylla på jobb, både hemma och på det egentliga jobbet. Semestertiderna är här, och hemma är det inte en lugn stund heller.

Förra veckan lyckades jag med två extremt olika saker, som ganska bra illustrerar mina olika personligheter (jaja, inte på scizo-sättet, förstås!). I måndags fick jag äntligen, efter 4 års längtan, min älskade Mulberry Bayswater! Den är så fin att det är löjligt, coh jag är så rädd om den att jag i morse tog av mig jackan och lade över den som skydd mot regnet och gick själv i tee....:) Det är kärlek det!

I helgen skulle vi måla och riva köket, så jag och S var vid Kungens Kurva för att införskaffa lite nödvändigheter, typ en sticksåg. Jag passade på att köpa ett par jobbarbyxor samt  -skor eftersom vi nu kommer att leva mitt i renoveringen i fleramånader.

Bayswater och Blåkläder på samma tjej, det ni! :)

RSS 2.0